Spaarinformatie

In tegenstelling tot de gewone klassieke spaarrekeningen zijn er ook de spaarrekeningen waar diverse voorwaarden aan verbonden zijn. Spaarrekeningen waar voorwaarden aan verbonden zijn dienen zich enkel te houden aan de vooropgestelde rente wanneer er wordt voldaan aan verschillende vereisten. Veelal is het in dit geval bijvoorbeeld zo dat er een bepaald minimumbedrag op de spaarrekening geplaatst dient te worden. In het andere geval is het dan weer mogelijk dat u verschillende periodieke inbrengen moet doen en is het daarnaast ook best mogelijk dat u verplicht bent om het geld voor een bepaalde periode vast te zetten. Deze laatste voorwaarde kan eventueel opgeheven worden, maar dan is de kans groot dat u hiervoor een bepaalde boete zult moeten betalen waardoor uw spaargeld eigenlijk helemaal niets heeft opgebracht. Wees er dus zeker van dat u steeds goed op de hoogte bent welke vereisten er door spaarrekeningen met voorwaarden worden gesteld. Hier kunt u spaarekeningen met voorwaarden vergelijken.

Sparen gaat verder dan het storten van een saldo op een spaarrekening en rente ontvangen. Natuurlijk is dat een belangrijk onderdeel maar wij willen hier mee aangeven dat er meer komt kijken bij sparen. Op deze website hebben wij wat spaarinformatie voor u op een rijtje gezet.

Sparen en de belastingdienst

Heeft u vermogen dan wil de fiscus een stukje van uw rendement, de meeste mensen weten dit wel, maar hoe zit het nu precies? Wij leggen uit hoe de vermogensrendementsheffing en andere fiscale zaken met betrekking tot uw vermogen werken.

Spaarinformatie

Zoals gezegd komt er meer kijken bij sparen, hieronder vindt u een aantal artikelen die u als (potentiele) spaarder ongetwijfeld interessant gaat vinden.